JURGEN CJEVE Intimni vodič kroz paralelne dimenzije

Jurgen Cjeve (1947) rođen je u Nemačkoj, a školovao se na Hamburškoj akademiji umetnosti. Kao 27-godišnjak seli se u Englesku i radi kao dizajner u više agencija. Oduvek se zanimao za apstraktno slikarstvo, ali je onda proširio svoje interesovanje na polje kompjuterske umetnosti, čime pomera paradigmu svog stvaranja s tradicionalnog slikarstva ka dimenziji koju kontroliše fizika svetlosti u virtuelnom prostoru. Za sebe kaže da voli da primenjuje Jungove arhetipove u naučnoj fantastici. Njegove poteze četkicom kontrolišu talasni oblici kao što su sinusni talasi na različitim oktavama i frekvencijama. Rezultujuća slika zavisi od pozicije unutar virtuelne sfere koja je praktično beskonačna i zavisi od umetnikove manipulacije talasnim oblicima i izbora. Često eksperimentiše s oslikavanjem elektronskih polja, stvarajući slike velikih formata iz matematički generisanih volumetrijskih tekstura. Kompozicija se odvija unutar trodimenzionalne virtuelne sfere. Za razliku od konvencionalnih poteza četkicom, oznake su matematički generisane i spojene. One nisu nasumične, već kontrolisane na isti način kao što umetnik kontroliše boje na platnu.

Zanimljivo je da ovaj umetnik preko četiri decenije ima vantelesna iskustva i interakcije s, kako navodi, bićima iz drugih dimenzija. Jurgen je zapravo otkrio višedimenzionalni univerzum, u koji je uspeva da stupi pri potpunoj budnoj svesti, putem meditacije. Svaki put se vraća s prikazima koji oduzimaju dah, opisujući svetu koji je ne samo prirodni produžetak već i osnova našeg fizičkog univerzuma. U ovim alternativnim stanjima, Cjeve opaža višedimenzionalne svetove, za koje kaže da su različite ravni koje ljudi posećuju nakon smrti svog tela.

On daje živopisne i ubedljive izveštaje o susretu sa svojim preminulim rođacima, o intervjuisanju mrtvih, pa čak i o njihovom prethodnom životu. Sa žarom putopisnog novinara opisuje neka zadivljujuća mesta koja je posetio i podseća na uzbuđenje otkrivanja magičnih moći koje se tamo nalaze.

Korišćenje najnovije kompjuterske grafike u filmskoj industriji omogućilo mu je da dokumentuje svoja iskustva iz alternativnih realnosti u veoma upečatljivom formatu. Njegovi izveštaji o višim duhovnim sferama daju živopisan uvid u beskonačne slojeve ljudske svesti o čemu se retko izveštava tako duboko i detaljno.

Osim slika, Cjeve piše i knjige u kojima čitaoce uvlači u svoja vantelesna iskustva.