10 fantastičnih umetnika na Instagramu koji su privukli našu pažnju

@jesper_ejsing

Jesper Ejsing je rođen u Danskoj 1973. godine. Prvi put je otkrio fantaziju kroz Tolkinova dela. Studirao je dansku književnost i istoriju umetnosti a potom je napustio univerzitet da bi postao slobodni umetnik ilustrator. Profesionalnu karijeru je započeo stvaranjem stripova, ali danas radi isključivo u industriji igara. Ipak, prošlo je čak dve decenije dok nije ispunio svoj san – da radi kartice za Dungeons and Dragons. Osim ovoga, njegove ilustracije se mogu naći u Magic-u, Runebound-u, Pathfider-u kao i drugim RPG-ovima i društvenim igrama. On je takođe uspešan pisac čak devet autorskih knjiga. Živi i stvara u Kopenhagenu u Danskoj, sa svoja dva sina i suprugom Leom.

https://www.instagram.com/jesper_ejsing/

 

@martinafackova

Martina Fačkova je od ranog detinjstva volela umetnost i slikanje, ali je upisala studije engleskog i psihologije. Tokom studija okrenula se radu u Fotošopu i honorarno radila na renderovanju. Budući samouka, trebalo joj je dosta vremena da prevaziđe svoje nedostatke i odvaži se da radi kao slobodan umetnik. Bila je uporna u svakodnevnom radu i konsultacijama s mentorima i drugim umetnicima i na kraju je počela da dobija brojne nagrade.

https://www.instagram.com/martinafackova/

 

@invadertots

Brijan Valeza je poreklom iz Manile s Filipina a radi kao ilustrator za Gunship Revolution Studios. Ističe da su na njega uticali digitalni umetnici Vils Portasio, Kit Lapena i Benjo Kamaji, takođe Filipinci, ali i Marko Đurđević, momci iz Massive Blacka, Bred Rigni i drugi.

https://www.instagram.com/invadertots/

 

@chasestone_art

Čejs Stoun

Čejs Stoun je ilustrator sa sedištem u Njujorku. Diplomirao je ilustraciju na FIT-u 2011. godine. Iako mlad, Čejs već deceniju radi kao slobodni ilustrator i konceptualni umetnik. Njegov rad je predstavljen u Društvu ilustratora, ali i u raznim publikacijama kao što su  2dartist Magazine, Digital Masters i Digital Painting Techniques.

https://www.instagram.com/chasestone_art/

 

@velinovart

Svetlin Velinov je konceptualni umetnik i ilustrator iz Bugarske s više od 15 godina iskustva u industriji igara i zabave. Objavio je preko 150 ilustracija za Wizards of the Coast, ali i Hasbro, Sony, Creative Assembly, CapCom i druge.

https://www.instagram.com/velinovart/

 

@moulinbleu

Viktor Mauri je francuski umetnik koji trenutno živi u Los Anđelesu,u Kaliforniji. Radio je za: Riot Games, Vizards of the Coast, Fantasi Flight Games, Merlino Entertainment, Bifrost Entertainment, Threadless, Ringling Librari Association a dobitnik je i nagrade Spectrum Rising Star.

https://www.instagram.com/moulinbleu/ 

 

@alexeyegorov_cg

Aleksej Egorov živi u Jakutsku i radim kao poligrafista. Izdaje i štampa knjige, naročito kataloge za muzeje. On je umetnik amater – kompjuterska grafika mi je hobi, ali radovi su mu izuzetni.

https://www.instagram.com/alexeyegorov_cg/

 

@russell_dongjun

Rasel Dongjun Lu je umetnik koji radi u industriji filmova i igara. Trenutno se nalazi u Velingtonu na Novom Zelandu gde radi kao konceptualni umetnik u Weta Workshop.

https://www.instagram.com/russell_dongjun/

 

@mokhman

Aleksander Saša Mokhove je ruski umetnik. U svojim radovima često voli da koristi etnografske elemente i detalje iz ruske tradicije.

https://www.instagram.com/mokhman/

 

@shahab.alizadeh.art

Šahab Alizadeh je ilustrator i konceptualni umetnik koji živi i radi u Beču. Eksperimentiše s različitim tehnikama.

https://www.instagram.com/shahab.alizadeh.art/